Kamerleden onder de indruk van Weert-West en rijksmonument De Lichtenberg

WEERT – VVD-Kamerleden Antoinette Laan en Daniël Koerhuis hebben op maandag 29 januari een werkbezoek gebracht aan Weert-West. Zij waren onder de indruk van de bovenregionale potentie van het gebied en de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.

Laan: ‘Het rijksmonument De Lichtenberg heeft een grote architectonische en cultuurhistorische waarde. Het is een van de meest bijzondere bouwwerken van Weert. Ook op nationaal niveau wordt grote waarde aan dit complex toegekend. Het is fantastisch nieuws dat dit theater in ere wordt hersteld.’

Weert-West is het gebied dat bestaat uit het terrein van de voormalige KMS, de voormalige locatie van het Bisschoppelijk College en De Lichtenberg. De Kamerleden werden door dit gebied rondgeleid door wethouder Frans van Eersel (VVD). ‘We hebben de Kamerleden laten zien waar we in Weert mee bezig zijn. De ontwikkelingen in dit gebied zijn belangrijk voor de stad. Zo zorgt Horne Quartier in de voormalige kazerne voor nieuwe, innovatie activiteiten en een groei van de werkgelegenheid. In vijf jaar tijd gaat het om een groei van ca. 150 arbeidsplaatsen op het gebied van educatie, sport en zorg,’ aldus de wethouder.

Niet alleen HQ en De Lichtenberg werden bezocht, ook de Heijmans One woningen van Wonen Limburg werden bekeken. In Weert worden relatief veel woningen gebouwd om de druk op de woningmarkt te verminderen. Wethouder Frans Van Eersel: ‘De ambitie was 360 woningen te bouwen in de jaren ‘14 t/m ‘17. Uiteindelijk hebben we 406 woningen weten te realiseren. In 2018 worden het er alleen nog maar meer. Goed nieuws dus voor starters en doorstromers!’

Tijdens dit bezoek heeft de wethouder de Kamerleden ook bedankt voor de steun aan projecten waarbij de landelijke overheid nodig is geweest. Van Eersel: ‘Zo wordt, naast steun van de gemeente en provincie, de personenverbinding Weert-Hamont gereactiveerd en wordt onderzoek gedaan naar het aanleggen van ‘smartlanes’ om de filedruk op de A2 op te lossen.’

Vorig artikel€ 380.000,- provinciale subsidie voor openluchttheater Lichtenberg
Volgend artikelOspelnaar in hoofdrol musical ‘Graaf van Horne’