€ 380.000,- provinciale subsidie voor openluchttheater Lichtenberg

WEERT –  Tijdens een werkbezoek van VVD-Kamerleden Antoinette Laan en Daniël Koerhuis aan Weert-West maakte deputé Hubert Mackus tijdens een bezoek aan rijksmonument ‘De Lichtenberg’ bekend dat het complex een subsidie krijgt van € 380.000,- voor restauratie.

Antoinette Laan en Daniël Koerhuis waren onder de indruk van de bovenregionale potentie van het gebied en de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Laan: ‘Het rijksmonument De Lichtenberg heeft een grote architectonische en cultuurhistorische waarde. Het is een van de meest bijzondere bouwwerken van Weert. Ook op nationaal niveau wordt grote waarde aan dit complex toegekend. Het is fantastisch nieuws dat dit theater in ere wordt hersteld.’

Rijksmonument De Lichtenberg werd oorspronkelijk ontwikkeld als recreatiecentrum voor leerlingen van het Bisschoppelijk College en is een ontwerp uit 1959 (gebaseerd op het New Brutalism stroming) van de Weerter architect Pierre Weegels. De kunstmatige wallen en ommuring benadrukken het private karakter van het gebied wat bestaat uit tennisbanen, zwembad, kapel (1956) en openluchttheater.

Na de restauratie, die in juli 2019 klaar moet zijn, wordt de Lichtenberg in gebruik genomen als openluchttheater met een cultureel, maatschappelijk en zakelijke programmering.

 

Vorig artikel‘s middag bridgen met Boorebâl en ‘s avonds aan het bier
Volgend artikelKamerleden onder de indruk van Weert-West en rijksmonument De Lichtenberg