Winst voor Fortutas in alle thuiswedstrijden

NEDERWEERT – Afgelopen zaterdag speelden zes Fortutas teams een thuiswedstrijd in sporthal de Bengele. Alle zes de teams wisten hun wedstrijd te winnen. De Meisjes C1 speelden wederom tegen Accretos en lieten zien thuis sterk te spelen door ditmaal met 3-2 te winnen. Vervolgens waren er drie wedstrijden gelijktijdig.

Meisjes B1 (foto) wist de eerste drie sets heel duidelijk te winnen maar waren in de 4e set even niet alert genoeg en die set werd met 26-28 verloren. Wel weer een 3-1 overwinning en de Meisjes gaan nu aan de leiding in de 1e klasse.

Dames 2 speelde tegen Kessel en deze wedstrijd kende een erg spannend verloop. De eerste set was met 25-17 duidelijk voor de Fortutas dames maar daarna werd het 26-24, 26-28, 27-25 en dus krap aan maar wel een mooie 3-1 overwinning voor de Fortutas dames.

Heren 1 had geen moeite met Holyoke en won duidelijk met 4-0. Weer vijf punten erbij en versteviging van de 5e plaats.

Aansluitend speelde nog twee teams hun wedstrijden. Heren 2 (foto) speelde tegen het hoger geklasseerde ADC een sterke wedstrijd. Via 25-23, 25-15, 26-24 en 25-22 werd een 4-0 overwinning behaald en de daarbij behorende vijf punten.

Tenslotte speelde Dames 1 tegen ADC. Voor de Fortutas dames leek er een snelle overwinning te komen nadat de eerst twee sets met 25-14, 25-14 werden gewonnen. De 3e set werd nipt met 27-25 gewonnen en duidelijk werd dat ADC aan het terugvechten was. De 4e set werd met 23-25 verloren maar dus wel een 3-1 winst voor de Fortutas dames en een notering in de top3 waarbij alle teams aan elkaar gewaagd zijn.

De Mix A1 speelde in Echt tegen Patrick en zij verloren de wedstrijd met 3-1. De jeugd van CMV4 speelde in Weert en speelde een keer gelijk en verloor een wedstrijd.

De Recreanten Heren 1 wonnen maandag met 4-0 van Rekivoc en de Recreanten Dames 2 verloren donderdag met 0-4 van Remix.

Vorig artikel28 januari 1951: Kruisbooginterland België – Nederland
Volgend artikelPeter Linders winnaar Houwakker Embassy 2018