Vier je kinderfeestje bij Buitencentrum De Pelen!

OSPELDIJK – Het is voor ouders vaak een uitdaging om uit het grote aanbod aan kinderfeestjes een keuze te maken. Voor kinderen die graag buiten spelen is de keuze niet zo moeilijk want Staatsbosbeheer biedt diverse activiteiten in de natuur. Bij Buitencentrum De Pelen kun je kiezen uit maar liefst vijf Avonturentochten, twee ‘binnen/buitenarrangementen’ en drie verhuurtochten in Nationaal Park De Groote Peel.

Op avontuur in de natuur

Elk jaar zijn er honderden kinderen die meedoen met een Avonturentocht in De Groote Peel. Veel kinderen vinden deze tochten zo leuk dat ze steeds terugkomen met hun verjaardag. Gelukkig is er voor elke leeftijd een passende tocht. Een kleuter kan zo ‘doorgroeien’ tot groep 8 en steeds een ander feestje doen.

Voor kleuters is er een Kaboutertocht waarbij de kleuterkabouters op zoek naar sporen van kabouters in de natuur. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen als Handige Hulpboswachter aan de slag of Petronella Peelheks helpen met klusjes in de natuur. Stoere jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar gaan de uitdaging aan tijdens de Mossige Moerasexpeditie. Deze tocht is ook ’s avonds mogelijk! Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er De Ruige Roverstocht. Een actieve tocht vol spellen en uitdagingen waarbij de deelnemers op zoek gaan naar het zwarte goud van de Peel. Deelnemers aan een Avonturentocht krijgen iets lekkers en drinken onderweg en een verrassing mee naar huis. De jarige krijgt nog een extra cadeautje.

Binnen/buiten arrangementen

Er zijn ook twee arrangementen waarbij je binnen en buiten combineert. Bij het Nestkastjesarrangement ga je eerst naar buiten voor een wandeling met opdrachtjes en daarna timmer je een stevig nestkastje. Gezellig met een kopje warme chocolademelk en een wafel erbij. Voor speurneuzen is er een arrangement Speuren naar sporen. Eerst een speurtocht in de Peel en daarna uilenballen pluizen. Leerzaam en leuk! Als ‘toetje’ broodjes bakken bij de vuurkorf. Deze arrangementen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Maak je natuurfeest compleet

Er is ook een arrangement waarbij je, na afloop van je kinderfeestje, pannenkoeken of frietjes gaat eten bij restaurant De Dorpsherberg. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouders nergens meer voor te zorgen.

Doe- en Ontdektochten zonder gids

Behalve de begeleide kinderfeestjes zijn er ook Doe- en Ontdek verhuurtochten zonder gids mogelijk. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf zes jaar de Boswachteracademie en Billy Bell Doekoffer (maart t/m oktober). Met een tas vol materialen en opdrachten ga je samen met je vriendjes en (groot)ouders op pad.

Informatie en reserveren

Voor meer informatie over Kinderfeestjes kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of stuur een mail naar: [email protected]l Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is telefonisch bereikbaar op nummer: 0495 – 641 497.

Vorig artikelWie gaat er vandoor met de gouden klöppel?
Volgend artikelThe Cornfeds op Moulin Blues 2018