Weert gaat 207 nieuwe woningen en appartementen bouwen aan de Werthaboulevard

Voorlopige impressie van de woningen aan de Penitentenstraat

WEERT – Gisteravond is er door de gemeenteraad vastgesteld dat er aan de Werthaboulevard, Industriekade en Penitentenstraat in Weert 207 woningen en appartementen gebouwd mogen gaan worden. Wethouder Frans van Eersel ‘Fantastisch dat er zoveel geïnvesteerd wordt in de stadsvernieuwing van Weert’. 

De Werthaboulevard is ontstaan door afbraak van een aantal fabrieken aan de voormalige Industriekade. Al enkele jaren ligt het terrein braak. Dat wordt nu ingevuld met woningen en appartementen waarvan er veel op de Zuidwillemsvaart uitzicht krijgen. Tussen de gebouwen komen parkjes en verhoogde “eilanden” met daartussen veel groen. Het plan wordt ontwikkeld door Bouwbedrijven Jongen en Croonenburo5 uit Maastricht is de architect. Makelaardij Saelmans gaat de koop en verhuur begeleiden. Medio februari volgt er een officiële startmoment.

Vorig artikelOud-ondernemer Louk Reintjens wil Weerter concertzaal RICK kopen
Volgend artikelOpbrengst 5de Kerstmarkt Ospeldijk overhandigd