Paul Harris onderscheiding voor Edy Gemmeke

Edy Gemmeke met Kees de Korver, voorzitter Rotary club Weert

WEERT – Onlangs kreeg oud-ziekenhuisapotheker Edy Gemmeke (1946) een Paul Harris Fellow eretitel en draagspeld uitgereikt door Rotary club Weert voorzitter Kees de Korver.

Een Paul Harris Fellow is iemand die vanwege zijn/haar verdiensten binnen en buiten de Rotary beloond wordt met deze eretitel. De Rotary Foundation werd in 1931 in het leven geroepen met het doel daadwerkelijke bijdragen te leveren aan het op gang brengen van een beter begrip en vriendschappelijker verhoudingen tussen volkeren.

Gemmeke is sinds 1975 lid van Rotary club Weert en sloot zich als 29 jarige aan en is nu na 42½ jaar lidmaatschap nog steeds een van de meest geëngageerde en actieve leden.
Hij was van vrijwel alle commissies voorzitter, was 5 jaar clubsecretaris en voorzitter in het lustrumjaar 1990.

Ook was Edy Gemmeke o.a. betrokken bij het realiseren van ‘Ontmoetingscentrum onze School’ in Maarheeze. Deze voormalige St. Josephschool, een karakteristiek gebouw uit 1919 in centrum van Maarheeze, heeft een nieuwe bestemming en naam gekregen: Onze School.  Ontmoetingscentrum Onze School is een laagdrempelig multifunctioneel maatschappelijk ontmoetingspunt voor alle burgers van Maarheeze. In de voormalige aula is nu het ouderenhome van de Seniorenvereniging gevestigd en de Huiskamer waar inwoners van Maarheeze elkaar dagelijks kunnen ontmoeten. Een professionele keuken biedt de mogelijkheid voor en met elkaar te koken. Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan diverse participanten op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en educatie.

 

Vorig artikelHennepkwekerij aangetroffen
Volgend artikelOud-ondernemer Louk Reintjens wil Weerter concertzaal RICK kopen