Oud-ondernemer Louk Reintjens wil Weerter concertzaal RICK kopen

Concertzaal RICK aan de Beekstraat in Weert. Fotograaf: Rob Nijpels

WEERT – De huidige accommodatie van RICK aan de Beekstraat in Weert omvat een intiem concertzaaltje met een kleine honderdvijftig zitplaatsen. Dat zaaltje wordt door gebruikers en artiesten geroemd om zijn geweldige akoestiek.

Dagblad ‘De Limburger’ meldt vandaag dat met het vertrek van RICK naar de Wilhelminasingel het de vraag is of het concertzaaltje behouden kan blijven. Op de plek waar Rick nu zit komen woningen. Onlangs meldde Louk Reintjens zich bij de gemeente. Hij wil het concertzaaltje graag kopen en er allerlei kleinschalige voorstellingen in laten plaatsvinden. Als de overname doorgaat wil Reintjens in het zaaltje kamermuziek, kooroptredens en kleinkunst programmeren. „In ieder geval een programma voor een klein publiek en dat niet concurrerend is met bestaande culturele voorzieningen.”

Vorig artikelPaul Harris onderscheiding voor Edy Gemmeke
Volgend artikelWeert gaat 207 nieuwe woningen en appartementen bouwen aan de Werthaboulevard