Hennepkwekerij aangetroffen

PEY – Naar aanleiding van onderzoek werd maandag in een woning aan het Chatelainplein een hennepkwekerij aangetroffen. In verschillende ruimtes in de woning werden in totaal 960 hennepplanten en 212 stekken aangetroffen. Er zijn twee verdachten aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van het illegaal aftappen van elektriciteit. Dit op een dusdanige manier dat er sprake was van gemeen gevaar. 

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Vorig artikelGezamenlijke actie Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Team Verkeer,
Volgend artikelPaul Harris onderscheiding voor Edy Gemmeke