Gezamenlijke actie Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en Team Verkeer,

Bij een verkeerscontrole door het Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek zijn maandag voor € 3.500,- aan openstaande boetes geïnd. Het was een gezamenlijke controleactie van de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en het Team Verkeer, Team Ondermijning en Team Nodale oriëntatie. Daarbij werd naast menskracht ook slimme apparatuur ingezet in de vorm van ANPR (Automatic Number Plate Recognition).

De politie stond met de ANPR (Automatic Number Plate Recognition) op een doorgaande route. De ANPR scant via een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Bij de controle werden door de politie drie personen aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, witwassen en overtreding van de Vreemdelingenwet. Daarnaast hebben agenten vier voertuigen buiten gebruik gesteld. De Belastingdienst heeft drie voertuigen in beslag genomen en constateerde een totale schuld van 144.000 euro. Daarnaast zijn er voor verschillende feiten nog bekeuringen uitgeschreven.

Vorig artikel‘Nederweert Anders – betrokken en beter’ een nieuwe politieke partij
Volgend artikelHennepkwekerij aangetroffen