Een Tungelroyse jongen in de leer bij een Tai Chi Meester in Engeland

TUNGELROY/ENGELAND – Van origine komt hij uit Tungelroy, maar nu woont hij bovenop een heuvel in Engeland in de school van een Meester in Tai Chi en Chi Kung. Als 16-jarige jongen (nu 31) stond hij iedere zaterdag te feesten op de Oelemarkt in Weert, nu mediteert hij 2 uur per dag in stilte op een heuvel in Engeland. Wat is er gebeurd!?

Dit is het verhaal van Robin Meulen. Viereneenhalf geleden ging hij in de leer bij een Meester in Tai Chi en Chi Kung. Deze Chinees-Maleisische leraar, genaamd Master Choy, is de directeur en grondlegger van de Rainbow Tai Chi Chi Kung School in Ashburton, Engeland. Na een 25 jaar lange ontwikkeling van zichzelf en zijn skill in lesgeven, waarbij hij leerde van 7 verschillende Meesters en Groot Meesters, startte hij 19 jaar geleden zijn eigen school.

Meditatie
“Nadat Master Choy een workshop gaf in Nederland was ik zo ontzettend geïnspireerd door deze vorm van zelfontwikkeling, meditatie en bewegingskunst dat ik deelnam aan de jaarlijkse ‘Summerschool’ in England”, begint Robin. “Totaal onverwacht hebben deze acht dagen hebben mij inzichten gegeven voor het leven en zo ontzettend geïnspireerd dat ik ervoor koos om mezelf dieper te ontwikkelen door middel van deze filosofie van leven.

Ik dacht in eerste instantie: “Leuk! lekker aan zelfontwikkeling doen enzo.. Maarja eigenlijk is er niks mis met me, ik heb eigenlijk niks…”. Nee, er was niks mis. Het leven loopt zoals het loopt, alles was wel prima… “Wat heb ik te klagen?” zei ik tegen mezelf.

Maar ervaarde ik interne rust? Een stil hoofd zonder malende gedachte, zorgen en angsten? Ervaarde ik echt geluk, vreugde en vitaliteit stromend door mijn lichaam en geest? Nee, dat zeker niet. Mijn hoofd draaide overuren en m’n gedachten stonden altijd aan; onzekerheden, zorgen maken en veel overdenken.”

Taoïsme
Maar afgelopen 4,5 jaar is er iets veranderd. Robin: “Ik heb nu een set handvaten gekregen en een filosofie geleerd gebaseerd op het Taoïsme onder de naam Rainbow Tai Chi & Chi Kung. Een persoonlijke ontwikkeling op emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel vlak.

Na een paar weken voelde ik zonder enige twijfel hoe deze tools mij hielpen, toepasbaar in ieder moment van mijn leven. Ik leerde: Loslaten, accepteren, het vinden van meer innerlijke balans, het voelen van liefde door te zinken van mijn drukke hoofd in mijn hart, het behalen van doelen in het leven, me vrij voelen, dankbaarheid uiten naar mezelf & anderen en het voelen van vreugde & geluk. Zonder enige reden gelukkig voelen, heerlijk.”

Workshop
Iedere dag beoefent Robin deze bewegingen en iedere dag ervaart hij de transformerende en stimulerende werking zodat ik vol energie kan beginnen aan de dag. Twee jaar geleden voelde hij de inspiratie om hetgeen hij geleerd heeft van zijn leraar terug te geven aan iedereen die er voor open staat.

24 februari gaat Robin deze tools met volle passie en inspiratie delen in een workshop in Weert; terug in mijn thuishonk, terug naar de ‘roots’ van Weert. Stuur gerust een email naar [email protected] als je mee wilt doen met zijn workshop.

Vorig artikelCursus Weerterlogie start weer!
Volgend artikelPersmoment DNA-verwantschapsonderzoek Nicky Verstappen