Cursus Weerterlogie start weer!

Het wonderbeeldje van Maria in de Martinuskerk (1890)

WEERT – Maar liefst 35 getuigschriften mochten de Aldenborgh op dinsdag 28 november jl. uitreiken. En samen met deze nieuwe Weerterlogen toasten we op de geschiedenis van Weert, die zich in een sterk toenemende belangstelling mag verheugen. Dankzij de vele aanvragen is besloten om op 22 februari te starten met een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie.

In een serie van acht donderdagavonden vanaf 22 februari 2018 verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de cultuur en geschiedenis van de stad Weert. Telkens in een informele sfeer in de Pallandzaal van hotel-brasserie Antje van de Statie aan het Stationsplein 1 te Weert. Op het eind van de cursus volgt de feestelijke installatie als Weerterloog.

Stichting De Aldenborgh wil de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis vergroten. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert. En samen nog meer genieten van deze stad en regio.

Voor wie?
De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen minimumopleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen.

Het maximumaantal deelnemers is 35 om een soort klassikaal contact tussen docenten en deelnemers te garanderen.

Cursusdata:
22 februari dr. Henk Hiddink – prehistorie en oudheid
01 maart drs. John van Cauteren – middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog
08 maart dr. Jos Wassink – 17e en 18e eeuw
15 maart dr. Joost Welten – Franse tijd
22 maart Peter Korten – 19e eeuw
12 april drs. Theo Schers – wereldoorlogen en interbellum
19 april drs. John van Cauteren – Weerter kunst
03 mei drs. Frits Nies – wederopbouw na WO II

Tijdstip: van 19.00 tot 21.00 uur Cursuslocatie: hotel-brasserie Antje van de Statie, Stationsplein 1, 6001 CH Weert. Deelnameprijs: € 121,- Korting: € 10,- voor leden van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en vrienden van stichting De Aldenborgh.

Aanmelden: door overmaking van € 121 op bankrekening NL31RABO0176968334 ten name van stichting De Aldenborgh te Weert onder vermelding van “cursus”. Leden Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en vrienden van de Aldenborgh kunnen volstaan met € 111,- over te maken onder vermelding “cursus”.
Betaling geldt als inschrijving. U wordt verwacht op de eerste lesavond op 22 februari 2018. Meer info: www.dealdenborgh.nl

Vorig artikelAl 3.000 M3 hout afgevoerd na storm
Volgend artikelEen Tungelroyse jongen in de leer bij een Tai Chi Meester in Engeland