Meer dan 100 schademeldingen bij de gemeente Weert

WEERT – Vandaag is een zware storm over het land getrokken die ook in Weert voor veel schade en overlast heeft gezorgd. Op meerdere  locaties in Weert is er helaas schade aan woningen en voertuigen. Voor zover bekend is er geen sprake van gewonden. 

Op de kruisingen Ringbaan-Noord/Laarderweg en Ringbaan-Noord/Marconilaan zijn verkeerslichten kapot gewaaid. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om het verkeer in veilige banen te leiden. Zij zijn aanwezig zolang de verkeerslichten niet werken.

Schade
De gemeente heeft meer dan 100 meldingen ontvangen van schade en overlast. Ook bij de brandweer is het topdrukte. In de brandweerkazerne is een lokaal actiecentrum ingericht voor de coördinatie van de hulpverlening.

Brandweer en medewerkers van de gemeente zijn bezig met het opruimen van omgewaaide bomen, geblokkeerde wegen en het verhelpen van de overlast bij gesprongen waterleidingen. De meldingen die binnenkomen worden in volgorde van urgentie afgehandeld. Gevaarlijke situaties gaan voor. Gezien de hoeveelheid werk zal het opruimen meerdere dagen inzet vragen.

In de Veiligheidsregio Limburg-Noord, waar Midden-Limburg ook onder valt, kwamen in totaal 1000 meldingen binnen. 370 daarvan zijn door de brandweer afgehandeld, de rest door medewerkers van de gemeenten.

Nelissenhofweg  en Parallelweg afgesloten
De Nelissenhofweg en de Parallelweg zijn vanwege de stormschade tijdelijk afgesloten. Ook in de nacht van 18 op 19 januari blijven deze wegen dicht vanwege mogelijke gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan door bomen. Vanwege het stormachtige weer kan de schade vandaag niet worden hersteld.

Melden overlast
Bij levensbedreigende situaties belt u het alarmnummer, 112. Is het niet dringend en speelt het in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de gemeente. Geef uw melding dan door via het e-mailadres [email protected]. Beschrijf in de e-mail de situatie zo uitgebreid mogelijk, met de locatie en uw contactgegevens. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente, via tel. (0495) 575000.  Door de drukte is de wachttijd aan de telefoon langer dan normaal, we vragen uw begrip hiervoor. Ook buiten kantooruren is dit nummer van toepassing.

Wees voorzichtig als u de weg opgaat, er kunnen nog steeds takken uit de bomen vallen en op de weg liggen.

Vorig artikelWeert, Nederweert en Cranendonck bekrachtigen vervolg samenwerking met RICK
Volgend artikelHarde botsing op de N275