Weerter VVD wil af van onveilige verkeerslocaties

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat op 5 locaties in Weert de afgelopen drie jaar minimaal 10 ongevallen zijn geregistreerd. Dit betreft de onder meer de Maaslandlaan (11 ongevallen). Foto: Google Maps

WEERT – De Weerter VVD wil dat onveilige verkeerslocaties aangepakt worden in Weert. De liberalen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Raadslid Thomas van Gemert geeft aan geschrokken te zijn van het hoge aantal ongevallen op deze locaties, die vaak ook nog eens op schoolfietsroutes liggen.

Gisteren publiceerde RTL Nieuws in samenwerking met de politie en Rijkswaterstaat een onderzoek naar onveilige verkeerssituaties in Nederland. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat op 5 locaties in Weert de afgelopen drie jaar minimaal 10 ongevallen zijn geregistreerd. Dit betreft de Maaslandlaan (11 ongevallen), Suffolkweg-Zuid – Kazernelaan (14 ongevallen), Driesveldlaan (10 ongevallen), Maaspoort – Graafschap Hornelaan (14 ongevallen) en Beatrixlaan – Maaseikerweg (11 ongevallen).

Geschrokken
Raadslid Thomas van Gemert: “Wij zijn als fractie geschrokken van het hoge aantal ongevallen op deze locaties. Daarbij komt nog dat veel van deze locaties op de schoolfietsroutes liggen. Voor de VVD heeft verkeersveiligheid altijd topprioriteit en vooral op schoolfietsroutes.”

Naar aanleiding hiervan heeft de VVD een brief gestuurd naar het college van B&W met de volgende vragen:

  1. Welke maatregelen zijn/worden genomen op deze wegen/ kruispunten om de verkeersveiligheid te verbeteren (en op welke termijn worden deze uitgevoerd)?
  2. Is het college het met de VVD eens dat de verkeersveiligheid op schoolroutes de hoogste prioriteit heeft? Zo ja, wat gaat het college doen om de veiligheid verder te vergroten op deze routes?
  3. Welke andere wegen/ kruispunten zijn er nog bekend waar de verkeersveiligheid onder druk staat, maar die niet in de bovenstaande lijst opgenomen is?
  4. De VVD heeft een verkeersmeldpunt in 2015 geopend en de resultaten aangeboden. Zijn inmiddels alle knelpunten aangepakt? Zo nee, wanneer worden deze aangepakt?
Vorig artikelRoermond maakt Jo Gerrishal energieneutraal
Volgend artikelJustitie eist vijf jaar cel voor vermeende politiemol Mark M. uit Weert