Justitie eist vijf jaar cel voor vermeende politiemol Mark M. uit Weert

WEERT – Het Openbaar Ministerie vindt dat Mark M. voor vijf jaar de cel in moet. Volgens het OM is er voldoende bewijs dat de Weertenaar zijn ambt misbruikte om criminelen tegen betaling informatie te verschaffen.

Dat meldt 1Limburg. Justitie stelt dat de voormalig agent een soort abonneeservice had, waarbij criminelen voor een vaste prijs cruciale informatie konden opvragen over lopende zaken. Hij zou bijna acht ton hebben verdiend met deze ‘dienst’.

Vertrouwen
De officier neemt het M. kwalijk dat hij het vertrouwen in de politie een deuk bezorgde, door ‘keer op keer vertrouwelijke informatie te delen voor eigen gewin’. “Uit alles blijkt dat hij doelbewust het ambtsgeheim schond. Een ander scenario is niet mogelijk. Het neuzen in politiesysteem had niets met zijn werk te maken”, stelt de officier.

Vorig artikelWeerter VVD wil af van onveilige verkeerslocaties
Volgend artikelHeb je een bijzonder talent, maak je iets moois met je handen, neem dan contact op voor een expo