Vossenjacht E- en F-jeugd in Ospel

OSPEL – Zaterdagmiddag was er een vossenjacht voor de E- en F-jeugd van RKSVO. Ongeveer 50 kinderen hebben met een van hun leiders of een ouder door de straten van Ospel gelopen op zoek naar vossen. Tussen de Vlut, Verreussellaan, Lochtstraat, Siebenstraat, Korenbloemstraat en de Houwakker liepen of zaten een aantal opvallende personen.

Elke vos had als herkenning een petje, zichtbaar of onzichtbaar, bij zich. Een aantal kinderen liep voorbij aan Abraham Wil Douven en vogelspotter Nick Stijnen die in een boom zat. Mathijs van Lierop was ook niet makkelijk te vinden bij De Schrank. Niels Douven heeft het fietsenhok bij de school keurig geveegd en Henri van Schaijk heeft zijn tuin weer op orde. Jordi van Gemert was verkleed als poetsdame en kreeg hulp van E-speelster Evi Heffelaar. Tom Kessels viel ook op in voetbalkleren met carnavalssjaal. John Bongaerts liep als ouders onopvallend rond door het gebied. Als de groepjes een vos gevonden hadden kregen ze een letter.

Uiteindelijk konden ze met 10 letters een woord maken. Ook hebben de kinderen een 25-tal quiz vragen gemaakt. Na afloop was er in de kantine warme of koude chocomel, ranja en wafels en werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De moeilijkste vraag was de gemiddelde brandtijd van een waxinelichtje.

Slecht 1 groep had dit antwoord goed. De combinatiegroep E3 / E4 had deze en de andere vragen goed en ook hadden ze het woord goed. Proficiat Finn Timmermans, Fin Koppen, Nikki Jacobs, Angelique Rybco, Manou Stultiens, Ilse Deuss, Lieke de Wit, Diede Keulen, Lynn Poels, Julia van de Vossenberg, Cato van de Mortel, Jan Truijen en Arjan van de Vossenberg. Jeugdleiders bedankt voor jullie hulp! Ook een dikke merci aan Patrick de Wit, Marieke Henderikx en Roy Janssen dat jullie als ouder mee wilden lopen met een team en Henk Roemen bedankt voor het maken van de prachtige foto’s. Activiteitencommissie bedankt voor de organisatie!

Klik hier om de foto’s van Henk Roemen te bekijken.

Via www.rksvo.nl

Vorig artikelOud ijzer Drumband & Schutterij St. Odilia
Volgend artikelSelectie herstart Merefeldia met trainingskamp