Sep Geelen jeugdpreens Rogstaekers

WEERT – Op zondag 14 januari 2018 werd, door Vorst Stan van de Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers, Sep Geelen uitgeroepen tot Jeugdpreens Sep II.

Jeugdpreens Sep is 11 jaar en woont aan het Heerspad in Laar, daar waar vroeger de Rog van de kar viel. Het huis is niet van hem alleen, dat deelt hij met zijn 9-jarig zusje Emme en natuurlijk zijn ouders: John Geelen van Leny en Pièrre van Nolle Gielke van keffee ’t Stammeneeke en Sandra van Lierop van Tilly en Harry van Lierop van Gutjens Sjeng.

Doordeweeks is de kleine Hoogheid te vinden bij juf Kitty van groep 8 van OBS Molenakker, maar veel liever is hij bezig met zijn hobby’s, voetballen bij SV Laar, buiten spelen met zijn vrienden en gamen op de playstation.

Carnaval is Jeugdpreens Sep II met de paplepel ingegeven en hij heeft dan ook al de nodige kilometers afgelegd als bordjesdrager voor zijn vader tijdens de Groeëte Rogstaekersoptocht. Daar staat al jaren tegenover dat vader John het bordje voor Sep draagt tijdens de Wichteroptocht.
Want al vanaf hij kon lopen doet Sep mee en sinds een aantal jaren timmert, zaagt, boort, meet, knipt en plakt hij zelf een ‘köpke’. In 2015 won hij de ‘Kleine Gouwe Rog’ met zijn creatie “Harry laaif inne Kuip”.

Omdat Sep later piloot wil worden en hij graag bij SV Laar onder de lat staat heeft hij de “Orde vanne Vleêgendje Kiep” ingesteld.

Uiteraard heeft Jeugdpreens Sep II zijn drie beste vrienden benoemd tot adjudant. Dat zijn Steef Smolenaers, Jint Clement en Nick Lenders.
Samen met deze jongens, Jeugdvorst Luca, de ‘Jeugdraod van Ellef’ en de ‘Huppelpupkes’ zal Jeugdpreens Sep II de Weerter jeugd voor gaan tijdens carnaval onder zijn devies:
STAPTJ IN EN VLEÊGTJ MET OS, DIEËS DAAG GAON VAE HIEËLEMAOL LOS!

Foto: Loes Mennen

Vorig artikelWinst voor Fortutas dames 1 en heren 1
Volgend artikelBijeenkomst ‘Zorg van deze tijd’ in Nederweert