Phil Aspers (31) Rogstaekerspreens

WEERT – Op zaterdag 13 januari 2018 werd, voor het eerst door Vorst Stan van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers, Phil Aspers uitgeroepen tot Stadspreens Phil I.

De muzikale Rogstaekerspreens is zeker geen onbekende in het Weerter uitgaanscircuit. Als DJ draaide hij al in menig café en op vele feestjes. Hij is presentator van het gezelligste festival van Nederland: Bospop en stond op de planken van de Bonte Avonden van V.V. de Brökwagters. Daarnaast is hij optochtdeelnemer met V.V. Hallûf Aaf, maar vele carnavalsvierders zullen hem vooral kennen als zanger van het populaire ‘Moerepetazie’.

De 31-jarige Hoogheid is een zoon van Frans Aspers en Ine Martens en groeide op in de Weerter wijk Boshoven. Vader Frans was bij menig Weertenaar bekend als voormalig spits van Wilhelmina ’08 en FC Oda, waar ook Phil zelf regelmatig een balletje heeft getrapt. Moeder Ine groeide op in de stad, in het bedrijf van haar ouders, Garage Bloemen aan de Roermondseweg.

Tijdens het Moulin Blues festival in Ospel leerde Preens Phil I zijn vriendin Nicole van Bogget kennen. Nicole is een geboren en getogen Nederweertse en een dochter van Thieu van Bogget en Cathy Vossen. Het stel woont samen op de Stellingmolen 37 in de wijk Molenakker.
Hoewel opgeleid tot gymleraar werkt Phil I op de muziekafdeling van BCM Music Systems op Kampershoek waar men muziekcomputers en software bouwt voor de horeca en retail.

Muziek en carnaval lopen als een rode draad door het leven van de 74e Stadspreens. Als onderscheiding heeft hij dan ook ingesteld: De “Orde van ’t vastelaovendjlidje”.
Preens Phil I zal de Weerter carnaval voor gaan onder zijn devies:

AS DE MEZIEK BEGINTJ TE SPUUËLE EN DE GLAZE KLÎNKE, GAON VAE D’R SAME EINE DRÎNKE!

Foto: Loes Mennen

Vorig artikelUitroeping Stadsprins van Weert live op Midden-Limburg Actueel
Volgend artikelPrins Joost I en Prinses Nikee van de Vlikkestaekers