Schuilplaats uit de Franse revolutie herontdekt bij Franciscanen in Weert

WEERT – In 1931 beschrijft pater Hilarinus van Rooy een artikel over ’Onze vroegere Weertsche kloosterkerk’. In dat artikel verhaalt hij over verborgen nissen naast de gewelven die zich bevinden in de uitbouw (zichtbaar vanuit de Biest, een dichtgemetselde glas-in-lood raam) van de dwarsbeuk.

De minderbroeders franciscanen werden uit hun klooster verdreven in de periode 1797-1836. Deze nis werd volgens het artikel uit 1931 waarschijnlijk in de Franse tijd bewoond. Er zijn gedrukte stukken gevonden gedateerd van 1800 tot 1840. Daarna zijn de nissen volgestort met puin. Onze storyhunters gingen op onderzoek uit en vonden de toegang.

Meer weten lees hier het verhaal uit 1931.

BRONStichting Historisch Onderzoek Weert
Vorig artikelBurgernet: jongen en meisje van 16 vermist in Weert
Volgend artikel12 januari 1586: Diplomatieke missie