Kritiek op onderzoek naar politiemol Mark M. uit Weert

WEERT/DEN BOSCH – De criminele buit van ‘politiemol’ Mark M. uit Weert is maar deels getraceerd. In het onderzoek naar de van grootschalige corruptie verdachte politierechercheur heeft de rijksrecherche slechts voor een fractie inzicht gekregen op de criminele verdiensten die de agent heeft gemaakt met het verkopen van vertrouwelijke informatie.

Dat meldt de NRC. Mark M. werd op 29 september 2015 aangehouden. Maandag begint bij de rechtbank in Den Bosch de inhoudelijke behandeling tegen M. en vier medeverdachten. M. stal uit zo’n honderd strafrechtelijke onderzoeken informatie. De NRC stelt dat er binnen de politie veel kritiek is op de wijze waarop het corruptie-onderzoek de afgelopen 2,5 jaar is uitgevoerd.

Kritiek
De rijksrecherche heeft vastgesteld dat Mark M. minimaal 77.283,84 euro verdiende met zijn criminele activiteiten. Het berekende bedrag is echter een tiende deel van de totale criminele omzet van de Weertenaar. Op grond van digitaal forensisch onderzoek naar de computeractiviteiten van de verdachte en informatie van het Team Criminele Inlichtingen van de politie Zeeland-West Brabant gaat de rijksrecherche ervan uit dat de verdachte 764.000 euro ontving voor geheime politie-informatie.

Vorig artikelSpesjaal vör Prins Rick I vanne Törf
Volgend artikelNieuwjaarsborrel Ondernemersnetwerk Bizz ‘Cu