8 januari 1993: Verdiend!

Zilveren penning van de stad Weert

Buurtschap Vrakker neemt tijdens de vergadering van 8 januari 1993 afscheid van de secretaris, de heer J.H. Kirkels. De heer Kirkels is sinds de oprichting in 1950 bestuurlid. Vanaf 1959 is hij secretaris van de buurtschap. Als bestuurslid van de wijkraad Boshoven zet hij zich in voor de realisering van het buurtgebouw ’t Kwintet’ nabij het winkelcentrum in Boshoven.

De heer Kirkels leidt als voorzitter van 1962 tot 1972 de mijnwerkersbond ‘St.- Barbara’, een organisatie die opgaat in de Katholieke Vakbeweging. Na fusie met het FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) is hij vanaf 1981 voorzitter van de Industriebond FNV, afdeling Weert.

Daarnaast vervult de heer Kirkels nog tal van andere maatschappelijke functies. Zo is hij van 1945 tot en met 1961 bestuurslid van ‘Herwonnen Levenskracht’, een vereniging die zich inzet voor de bestrijding van tuberculose. Niet verwonderlijk, want de heer Kirkels is jarenlang mijnwerker geweest in de staatsmijn ‘Maurits’.

En of dat nog niet genoeg is, Kirkels zet zich ook nog in voor het comité ‘Lourdesziekenfonds’. Kortom, een bijzonder persoon die zijn sporen op maatschappelijk gebied meer dan verdiend heeft.

Deze inzet is voor de gemeente Weert aanleiding de vertrekkend secretaris van Buurtschap Vrakker te bedanken. Burgemeester Loekie van Maaren – van Balen reikt op 8 januari 1993 aan de heer Kirkels de ‘Penning van Verdiensten van de gemeente Weert’ uit.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelJubilarissen bij Duikteam Nederweert
Volgend artikelInstallatie Prins Rick I van de Törfstaekers