Hoogheden 2018 V.V. de Moêzevângers

WEERT – Op zaterdag 6 januari zijn de Prins 2018, Jeugdprinses 2018 en jeugdvorst van V.V. de Moêzevângers bekend gemaakt. Na een spannende act werden de nieuwe jeugdprinses, jeugdvorst en jeugdraad van V.V. de Moêzevângers uitgeroepen.

Met grote trots presenteren wij u Jeugdprinses Hanneke I (van den Hurck). Ze is 12 jaar en dochter van Elianne Moonen en Nuel van den Hurck. Met deze ouders zit het feest vieren haar in het bloed dat kan niet anders. Daarnaast heeft zij nog twee grote broers namelijk Tom en Sam van Nieuwenhoven. Ze gaat naar school op IKC Laar en is een enorm bezige bij. Ze houdt van winkelen, zingen, trommelen, trampoline springen en turnen. Daarnaast is ze lid van Schutterij Sint Sebastianus Laar en van de Young streetsingers. Deze vastelaovendj wordt hanneke bijgestaan door de jeugdvorst en adjudanten. De adjudanten van 2018 zijn Loek Coolen, Julia Gabarczyk en Finn Smolenaers. De orde van Prinses Hanneke I is: springendj trómmelke. Ze zal de jeugd van Laar voorop gaan met haar devies: Sprîngtj, lînks op – rechts op Vae zette hieël Laor op ziene kop!

Onze jeugdvorst van 2018 is 11 jaar oud en luistert naar de naam Jelle Braks.  Hij is de zoon van Marijn en Gerrie Braks en hij heeft een oudere broer Wouter.  Ze wonen met zijn allen op Nieuwenheerd 5. Hij gaat naar school op IKC Laar. En in zijn vrije tijd speelt hij basketbal, is hij te vinden bij scouting Hubovra en speelt hij met zijn gitaar de sterren van de hemel. Wat Vastelaovendj vieren is dat is hem van jongs af aan geleerd, wij weten zeker dat hij de rol van jeugdvorst met verve gaat vervullen.

Na de jeugd was de grote Prins aan de beurt
Prins Guido I (Smolenaers). Hij is 22 jaar oud en beter bekend als Gronis. Zijn geliefde partner is Rianne Kunnen. Guido woont samen met zijn vader in de prinselijke residentie en die ligt op de sint Sebastiaanskapelstraat nummer 1. Door de week is Guido werkzaam in de logistieke en agrarische sector en is hij varkensboer. Guido is lid van Schutterij Sint Sebastianus Laar en van vriendengroep V.C. Vol Gaas. In zijn vrije tijd mag hij graag een potje bier drinken en is hij niet vies van een feestje vieren.Zijn adjudanten: zijn Eric Ament met partner Ilse Boonen, Nick Dirckx en John Peeters.  De orde van Prins Guido I is: ‘t Raâtdreijerke. Hij gaat de vastelaovendj van Laar voorop met zijn devies: Steur aanne kânt, Pilske inne hânt, Fieëstendj dooër ‘t Moêzelânt. Samen met Jeugdprinses Hanneke I, Prins Guido I, gaan we er een fantastisch feest van maken op Laar.

Vorig artikel7 januari 1616: Verkracht
Volgend artikelKoninklijke onderscheiding voor de heer Damen