Peter Verkennis is Weertenaar van het jaar

WEERT – Peter Verkennis is Weertenaar van het jaar 2017. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 5 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

De heer Verkennis mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. In 1977 werd, onder andere door de heer Verkennis, de toenmalige Katholieke Werkende Jongeren Boshoven nieuw leven ingeblazen. In het clubhuis op Boshoven kwamen jongeren uit de wijk bij elkaar om spelletjes te doen, films te kijken en muziek te maken.

Mister Bospop
Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands, is inmiddels uitgegroeid tot een festival met bands van internationale allure. Dit jaar wordt Bospop voor de 38ste keer georganiseerd. In 2017 was het 40 jaar geleden dat de activiteiten werden opgestart, mede door de heer Verkennis. Als voorzitter van de Stichting Bospop, beter bekend als “Mr. Bospop”, zet hij Weert ieder jaar weer op de kaart. Daarom wordt hij Weertenaar van het jaar 2017.

Vorig artikelNiet geborgen bommenwerper in de tv-documentaire ‘Liever dood dan vermist’
Volgend artikelMichelle Saes en Hamza Oubihi beiden Gast van de burgemeester