Opening expositie Pop Up Galerie Nederweert

NEDERWEERT – Pop Up Galerie Nederweert opent op donderdag 11 januari 2018 een nieuwe expositie. Ditmaal een cursistenexpositie met werk van Schildersgroep ’t Roosje uit Nederweert en werk van enkele cursisten van keramiekgroep Rina de Corti uit Weert. Heidi Cox uit Helden completeert deze expositie met Pulp Art.

Iedereen is van harte welkom de opening van de expositie bij te wonen, onder het genot van een glaasje én natuurlijk live muziek.

Pop Up Galerie Nederweert staat bekend om de grote variatie aan geëxposeerde betaalbare werken, in een toegankelijke en informele sfeer.

Exposanten
Schildersgroep ’t Roosje – Atelier … ‘Op Rozen’
De schildersgroep van Bloemstyling ‘t Roosje / Atelier… ‘Op Rozen’ schildert al meer dan 15 jaren onder begeleiding van diverse leraren. Vrije expressie of schilderen naar voorbeeld, op doek , hout of op beelden. Door de jaren heen is er flink wat ervaring en expertise opgebouwd. De exposerende deelnemers zijn: Mirjam Gerits, Rita Peerlings, Ans Gutjens, Toos van Heist, Wilma Berkvens, Rita van Doren, Yvon Linders, Jeanet Seuren, Jose Scholten, Josephine Janssen –Reinders, Helene Bruekers .

Keramiekgroep
De bekende Weerter keramiste Rina de Corti ‘vaardigt’ enkele van haar cursisten uit voor deze expositie. Gerda Smits, Gerdy Janssen, Lillian Heylighen en Marie-Louise Flapper-Broods laten hun mooiste en opzienbarendste keramische objecten zien.

Heidi Cox
Als creatieve duizendpoot kwam zij in 2006 in aanraking met pulp. Zij ervoer dat dit materiaal enorm veelzijdig is, met onuitputtelijke mogelijkheden. Zij raakte er aan verknocht, met een reeks aan vrolijke objecten als resultaat. Niet alleen maakt zij zelf werk, ook verzorgt zij workshops en cursussen.

Het concept
Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) richt exposities in in leegstaande winkelpanden in Nederweert, om er op die manier meer aandacht voor te genereren ter bevordering van verkoop of verhuur.
Binnen het concept hebben inmiddels vele exposanten van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun werk op een laagdrempelige manier aan het publiek te tonen gedurende een periode van acht weken.
Overigens is Pop Up Galerie Nederweert een initiatief dat volledig draait op vrijwilligers, zowel de organisatie als de begeleiding.

Geopend: vrijdagen / zaterdagen / zondagen 13.00 – 17.00 uur.

Openbare opening donderdag 11 januari 2018, 19.30 uur.
De expositie is te bezoeken van vrijdag 12 januari t/m zaterdag 3 maart 2018.
Adres: Kerkstraat 53 Nederweert

www.popup-galerie.nl

Vorig artikelAuto gestolen in Leveroy
Volgend artikel4 januari 1950: Subsidie voor Martinustoren