Glasverbod in Weert uitgebreid naar eetgelegenheden met een terras

WEERT – Het glasverbod beperkt zich niet meer enkel tot de natte horeca. Ook restaurants met een terras in de Weerter binnenstad krijgen met carnaval en kermis een glasverbod.

Het glasverbod tijdens evenementen, dat in 2016 als proef werd gestart, gold aanvankelijk alleen voor de buitentaps. Dat verbod is sinds de laatste kermis uitgebreid naar alle kroegen. Dat zorgde voor schuring tussen de natte en droge horeca. Horecaondernemers voelden zich ongelijk behandeld.

Uitbreiding
Aan die ongelijkheid komt een einde. Ook eetgelegenheden met een terras vallen voortaan onder het glasverbod. Na 20.00 uur mag ook daar geen glas meer worden gebruikt. Voor die tijd alleen als het terras zittend wordt gebruikt. Dat is door het college van B&W vastgesteld.

Vorig artikel4 januari 1950: Subsidie voor Martinustoren
Volgend artikelCarnavalsbal bij Jong Nederland Ospel