Leeftijdscontroles doodsteek voor de Oelemarkt?

WEERT – Verschillende horecabedrijven in Weert zijn de afgelopen periode gecontroleerd door mysteryguests. Daarbij bleek dat slechts één horecabedrijf zich aan de regels hield, bij de andere bedrijven kon een mysteryquest die geen 18 jaar was alcohol kopen. Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

Van de 18 horecabedrijven overtraden er 17 de regels. Ook de sportkantines scoorden teleurstellend. Van de 8 gecontroleerde sportkantines waren er 5 in overtreding. Bij de supermarkten was de score wat beter, van de 11 bedrijven hebben er 6 hun zaken op orde.

Uitwijken naar België?
Het is de vraag wat voor invloed de controles hebben op bijvoorbeeld de Oelemarkt in Weert. Wijkt de jeugd uit naar België, waar de wet iets soepeler is? De Belgische wet zegt: geen alcohol onder de 16 jaar, geen sterkedrank onder de 18.

Vorig artikelWinternummer “Rondom het Leudal” no.168 is uit!
Volgend artikelPhicoop draagt Stichting Hartslag voor Nederweert warm hart toe