Van Engelen Tandprothetiek: met een stralende lach de deur uit

Na maanden verbouwen, hebben Joep van Engelen en zijn vrouw Laura Weekers de nieuwe praktijk op 1 november officieel geopend. Alles op het gebied van het kunstgebit is ondergebracht bij Van Engelen Tandprothetiek aan de Kerkstraat in Weert. Van de behandeling van de patiënt tot het vervaardigen van het gebit en het uitvoeren van reparaties.

Door Wesley Hegge

De praktijk is volledig naar eigen inzicht ingericht: gemoedelijk, fris en vooral transparant. Met uitzondering van de behandelkamers zijn overal glazen wanden aangebracht. Vanaf de receptie is het laboratorium te zien. “Wij willen de drempel zo laag mogelijk maken”, zegt Laura als ze een rondleiding geeft. “Daarom hebben we een ‘open keuken’ gecreëerd. We zijn van maandag tot en met vrijdag geopend. Dus patiënten die vragen hebben, zijn altijd welkom. Als ze bijvoorbeeld willen weten hoe een gebit gemaakt wordt, kunnen ze zelf een kijkje nemen in het laboratorium.”

Verhuizing
Joep kocht het pand met het idee om alles onder één dak te brengen. “Deze ruime locatie leent zich daar perfect voor”, zegt hij. Maandenlang heeft hij samen met Laura gewerkt aan de verbouwing om zijn droompraktijk te verwezenlijken. “Het is een complete praktijk geworden. Dat is efficiënt werken voor ons en vooral heel gemakkelijk voor de patiënt.”

Ook voor reparaties van bestaande protheses is men bij Van Engelen Tandprothetiek aan het juiste adres. De reparatie kan meestal dezelfde dag gemaakt worden. Laura: “Vaak al binnen drie kwartier. Mensen kunnen hier ondertussen een kopje koffie of thee drinken terwijl ze wachten op de reparatie.” Buiten Laura en Joep werken er drie tandtechnici en een assistente. Ook is implantoloog Leon Horrichs verbonden aan de praktijk. Daar is Joep best trots op. “Hij behoort tot de drie beste implantologen van Nederland. Hij komt in de praktijk onze patiënten behandelen. Hij brengt zijn eigen mondhygiëniste en assistenten mee. Ook daarvoor hoeven onze patiënten dus niet naar een andere locatie.”

Nieuwste technieken
Een verwijzing van een tandarts is niet nodig om een gebitsprothese te laten aanmeten. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Net als het feit dat de kosten meestal vergoed worden. Want het kunstgebit maakt deel uit van de basisverzekering. Wat direct duidelijk wordt, is dat tandprothetiek een echt ambacht is. In het laboratorium werken technici met de nieuwste technieken aan kunstgebitten. “Bijvoorbeeld het klikgebit, dat de laatste jaren in opkomst is”, zegt Joep. “Als de onderkaak dusdanig geslonken is dat er amper houvast
is voor de prothese, kun je kiezen voor implantaten. Een implantaat is een schroefje dat in de kaak wordt gezet.”

Daarnaast biedt Van Engelen Tandprothetiek ook partiële/frameprothese. Dat is een vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. En uiteraard het kunstgebit. Tandprothetiek is een vak dat constant in beweging is. Joep probeert uiteraard met de tijd mee te gaan. Dus is hij ook bezig met de toepassing van 3D-printen. “Dat gaat in stapjes. Ik hoop er op korte termijn één aan te schaffen. Binnen nu en vijf jaar gaat de 3D-printer belangrijke onderdelen binnen het proces overnemen.”

Andere vestigingen
Van Engelen Tandprothetiek heeft ook vestigingen in Maarheeze en Roermond. Daarnaast werkt Joep ook regelmatig op locatie. Dat doet hij met name voor senioren. Hij gaat naar zorgcentra in de buurt om daar patiënten te behandelen: St. Martinus en Ververshof in Weert, Mariënburght in Budel en Marishof in Maarheeze.

www.eengoedgebit.nl

Vorig artikelBAM-gebouw transformeert naar financieel dienstencentrum
Volgend artikelBBA Tours overgenomen door Kupers Touringcars