D66 Weert kiest voor innovatie, goed onderwijs en duurzaamheid

WEERT – D66 Weert gaat de Weerter gemeenteraadsverkiezingen in met als speerpunten innovatie en duurzaamheid. Het verkiezingsprogramma voor de periode 2018-2022 heeft als titel: D66 krijgt het voor elkaar. Met deze titel laat D66 haar ambitie duidelijk zien.  

Lijsttrekker Marie-Michèle Stokbroeks: “D66 is een toekomstgerichte partij. Daarom zijn thema’s als  goed onderwijs en een duurzame toekomst voor ons altijd belangrijke punten. Daarnaast is D66 in Weert een partij die altijd openstaat voor vernieuwende ideeën en concepten”. In de nazomer heeft D66 door in gesprek te gaan met inwoners behoeften, wensen en ideeën opgehaald. “Niet de politiek staat centraal maar de inwoner van Weert”, aldus Lizbeth Steinbach (kandidaat raadslid).

 Enkele opvallende punten uit het verkiezingsprogramma:

  • D66 wil van Weert een laboratorium maken voor innovatieve producten en diensten, bij voorkeur door eigen ondernemers in de maakindustrie.
  • D66 wil extra geld voor vernieuwende projecten van het onderwijs. In aansluiting op het provinciale plan `De Werkplaats´ wil D66 dat er ook geld beschikbaar is voor innovatieve ideeën van leerlingen zelf.
  • D66 streeft naar een klimaat-neutrale gemeente. De richting is simpel: minder energie gebruiken en de energie die je gebruikt duurzaam opwekken. De gemeente heeft naast een voorbeeldfunctie, ook een belangrijke regierol op dit terrein. D66 wil daarom dat er één wethouder verantwoordelijk wordt voor klimaat, milieu en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas, geïsoleerde muren en groene daken, leiden tot een win-win-win situatie. Door woningen en bedrijfspanden energiezuiniger te maken wordt het milieu gespaard, heeft de gebruiker een lagere energierekening en wordt er werkgelegenheid gecreëerd.

Onze voorstellen hebben durf en getuigen van realiteitszin. D66 is klaar om Weert mee te besturen. D66 krijgt het voor elkaar. Het volledige programma is te vinden op weert.d66.nl

Vorig artikelPrinsenbal bi-j ‘De Vlikkestaekers’
Volgend artikelCranendonck heeft locatie voor Voedselbank op het oog