BAM-gebouw transformeert naar financieel dienstencentrum

Het is één van de opvallendste bedrijfspanden van Weert: het pand van BAM Woningbouw op kantorenpark Centrum Noord. Het architectonische hoogstandje heeft sinds kort nieuwe huurders. Twee financiële dienstverleners nemen hun intrek. Zuiderhuis nam de begane grond in gebruik. Brinkmans Adviesgroep en Handels Belastingadviseurs volgt in het voorjaar op de eerste etage.

Door Wesley Hegge

Het is zo’n gebouw dat iedereen kent. Vanwege de ligging, maar vooral door de markante architectuur. Veel ramen en speelse vormen. In de volksmond wordt het ook wel de sparerib genoemd. “De dynamische uitstraling hebben we doorgetrokken naar binnen”,
zegt John Pfennings, directeur van Zuiderhuis.

Zuiderhuis
Het resultaat is een moderne, frisse werkomgeving. Het interieur is flink onder handen genomen: teakhouten wanden, zit-sta bureaus, deskbikes, loungeplekken en wallprints. Alle 63 medewerkers zitten bij elkaar in grote ruimtes. De openheid draagt bij aan meer efficiëntie, zo legt John uit: “Het is laagdrempelig en persoonlijk. De lijntjes tussen
collega’s zijn kort. Dat scheelt een heleboel over en weer mailen. Ook is het mogelijk om je terug te trekken. Als je bijvoorbeeld een dossier wilt afwerken, kun je kiezen voor één van de stilte plekken.”

Brinkmans Adviesgroep en Handels Belastingadviseurs
Harry Handels, directeur/eigenaar van Brinkmans Adviesgroep en Handels Belastingadviseurs, is nog volop bezig met de verbouwing. In de loop van februari verhuizen de vijftien medewerkers van de Wilhelminasingel naar de Schepenlaan. “Wij komen boven Zuiderhuis te zitten. Onze etage gaan we anders indelen, maar we trekken dezelfde lijn in het interieur door. Daarin hebben we dezelfde filosofie. We willen
ook regionale elementen laten terugkomen, zoals wallprints van bijvoorbeeld de Sint-Martinustoren en de Tiendschuur.”

Door de nieuwe invulling van het gebouw ontstaat er een financieel dienstencentrum. Hoewel de bedrijven op dezelfde locatie zitten, gaan ze geen samenwerking aan. Harry benadrukt: “We zijn onafhankelijke bedrijven en blijven dat ook. Het is toevallig
dat wij bij dit gebouw zijn uitgekomen. De verhuizing is ingegeven door de sterke groei van onze onderneming. We willen doorgroeien en dat kan hier uitstekend.”

Volop parkeermogelijkheden
Onder het bedrijfspand ligt een ruime parkeerplaats. Dat was voor Zuiderhuis een belangrijke reden om te kiezen voor deze locatie. “We zaten voorheen verspreid over twee locaties in het centrum”, vertelt John. “Dat zorgde voor parkeerproblemen. Dat is nu opgelost. Voor de medewerkers is het een verademing.” Zuiderhuis heeft overigens ook advieskantoren in Horn, Deurne en Gemert.

Voor zowel de relaties van Zuiderhuis als Brinkmans Adviesgroep en Handels Belastingadviseurs verandert er niets. Harry: “Voor ons is het belangrijk dat het
gebouw bijdraagt aan het imago. We zijn eigentijdse accountants en belastingadviseurs en fungeren als aanspreekpunt en klankbord op financieel, fiscaal, bedrijfseconomisch en juridisch gebied. Uiteindelijk interesseert het onze klanten niet in wat voor gebouw we zitten. De klant wil krijgen wat hij verwacht: een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak.”

Hetzelfde geldt voor Zuiderhuis. John: “Wij gaan ook voor een persoonlijke aanpak. Of het nu gaat om risicomanagement, verzekeringen, financieel advies of klantenservice. En hoe krijg je de meest tevreden klanten? Juist, door tevreden medewerkers. We zitten hier nu enkele maanden en we krijgen veel positieve reacties van onze medewerkers. Dat is een groot compliment. En dat straalt weer af op onze relaties.”

www.brinkmans.nl
www.zuiderhuis.nl

Vorig artikelDief op heterdaad betrapt
Volgend artikelVan Engelen Tandprothetiek: met een stralende lach de deur uit