Gemeente Cranendonck en omnivereniging tekenen intentieverklaring

V.l.n.r.: H. de Laat (Budelse tennisvereniging), wethouder Van Tulden, J. Beckers (SV Budel), N. Timmermans (Ledûb Volleybal). Staand: V. Elschot (oud-voorzitter Ledûb Volleybal).

CRANENDONCK – De gemeente en een drietal verenigingen van sportpark Harrie Derckx in Budel willen samen de knelpunten op het sportpark aanpakken. Daarom ondertekenden deze partijen op woensdag 20 december een intentieverklaring. “Met deze ondertekening willen we laten zien dat we oog hebben voor de knelpunten. De gebruikers van het sportpark kunnen het beste inschatten wat er nodig is, daar geven we de ruimte voor”, aldus wethouder Jan van Tulden.

Al langere tijd worden er knelpunten ervaren op het sportpark in Budel. Deze hebben te maken met een tekort aan kleedruimtes en sportvelden, de terugloop van ledenaantallen en de versnippering van bepaalde sportfaciliteiten. De Budelse tennisvereniging, Ledûb Volleybal en voetbalvereniging sv Budel werken om die reden al samen als omnivereniging, met als doel de knelpunten gezamenlijk aan te pakken. De gemeente waardeert deze inzet.

Intentieverklaring
Er is afgesproken dat de omnivereniging het voortouw neemt. De verenigingen bespreken hun ideeën en oplossingen daarna met de gemeente en kijken gezamenlijk wat er mogelijk is. Daarna wordt de aanpak geconcretiseerd. “Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie”, aldus wethouder Van Tulden.

 

Vorig artikelHerinrichting Beekstraat in Weert is klaar
Volgend artikelWordt 2018 het jaar van de 50.000ste Weertenaar?