1 januari 1998: Samen sterk

Verklaring ten aanzien van de vaststelling van het wapen van Stramproy uit 1894

Voordat gemeenten steeds meer taken toebedeeld kregen, wordt het voor de kleine gemeente Stramproy moeilijk en duur om alle taken zelf uit te voeren. Er wordt samenwerking gezocht met andere gemeenten. In 1996 besluiten de gemeenten Stramproy en Weert een traject in te zetten dat moet leiden tot een vrijwillig samengaan.

Op 1 januari 1998 is er sprake van een nieuwe gemeente Weert, waartoe ook Stramproy behoort. De archieven van de gemeente Stramproy zijn eind december 1997 overgebracht naar het Gemeentearchief Weert. Tot deze archieven behoort de verklaring ten aanzien van de vaststelling van het wapen van Stramproy in 1894.

Medio 2014 is het archief van de voormalige gemeente Stramproy geïnventariseerd en gecatalogiseerd en is voor iedereen beschikbaar.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOud op Nieuw
Volgend artikelVermiste vrouw uit Stramproy weer terecht