Nieuwe dirigent voor Percussion Ensemble Weert: Henrico Stevens

WEERT – Het Percussion Ensemble Weert is twee jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de percussiegroepen van de Stedelijke Harmonie St. Antonius 1879 en de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880.

Tijdens het Sylvesterconcert van Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880, waar het Percussion Ensemble Weert zijn opwachting maakte o.l.v. de tijdelijke dirigent Leon Camp, is bekend gemaakt dat Henrico Stevens vanaf januari de nieuwe dirigent wordt van het ensemble. Stevens stond op het verlanglijstje van veel leden van het Percussion Ensemble Weert.

Met het aantrekken van Henrico Stevens wordt een bekende dirigent uit de Limburgse percussiewereld binnengehaald. Hij is percussionist bij het Orkest van de Nederlandse Douane, docent slagwerk, componist, arrangeur en instructeur bij de Limburgse Bond van tamboerkorpsen. Tevens is hij werkzaam als dirigent bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en Muziekgezelschap Juliana Holtum. En vanaf 2018 dus ook bij het Percussion Ensemble Weert.

Henrico Stevens heeft de ambitie uitgesproken om samen met de muzikanten verder te bouwen aan de ontwikkeling van melodisch slagwerk en dit orkest in het bijzonder. Het fundament is volgens hem goed. Hij is voor het eerst samen met het Percussion Ensemble Weert te horen en te zien, in april, tijdens het Oranjeconcert van Harmonie St. Antonius in het Munttheater.

Vorig artikelVerse oliebollen bij de Coop Phicoop
Volgend artikelTe veel overlast: bevers Limburg mogen afgeschoten worden