Wethouder Van Eersel slaat eerste paal nieuw wijkvoorzieningencentrum

In Weert is woensdag door wethouder en locoburgemeester Frans van Eersel de aftrap gegeven van de bouw van het wijkvoorzieningencetrum de wijk Leuken.

WEERT –  Wethouder Frans Van Eersel heeft gisteren op 20 december het startsein gegeven voor de tweede fase van de bouw van een nieuw wijkvoorzieningencentrum in de wijk Leuken in Weert. Tijdens een feestelijke bijeenkomst sloeg hij de eerste paal van het complex aan de St. Jobstraat/Ringbaan Oost, dat uit zowel winkels als een gezondheidscentrum zal bestaan.

Naast ca. 6500 m2 winkels (waaronder een ALDI van 1500 m2 en een Jumbo van 2200 m2) en horeca wordt in het nieuwe wijkwinkelcentrum een gezondheidscentrum van 900 m2 gerealiseerd.

Mijlpaal voor de gemeente Weert 
De realisatie van het wijkvoorzieningencentrum is een mijlpaal voor de gemeente Weert, zo zei Van Eersel in zijn toespraak: “De realisatie van het nieuwe winkelcentrum is vandaag weer een stap dichterbij gekomen. Inwoners van Leuken en Groenewoud hebben hun winkel- en zorgvoorzieningen straks binnen handbereik. Dat draagt direct bij aan de leefbaarheid van deze wijken.”

Wethouder Frans van Eersel onthult het bord, Timo Hoogeboom (links) en Jurriaan Frakking (rechts) kijken toe.

Ook Timo Hoogeboom, zoon van Jan Hoogeboom (directeur-eigenaar van Majoor Beheer),
benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van het nieuwe wijkvoorzieningencentrum voor de stad. “Binnen afzienbare tijd zal de wijk Leuken beschikken over een nieuw, modern centrum met een multifunctioneel karakter en een Shopping Mall-achtige allure. En met de unieke ligging en bereikbaarheid voorziet het centrum niet alleen in de behoefte van de bewoners van Leuken en Groenewoud maar van de hele regio”, aldus Hoogeboom.
Het bestaande tankstation zal worden geïntegreerd in het nieuwe wijkvoorzieningencentrum, waarbij rekening wordt gehouden met een eventueel te realiseren autowasstraat. Bezoekers kunnen gratis parkeren: er is ruimte voor ca. 300 auto’s. Ook zijn er specials ruime parkeerplekken voor ouders met kleine kinderen en hun kinderwagens. De bouw van het wijkvoorzieningencentrum is op 20 december officieel gestart en zal naar verwachting medio 2018 afgerond worden.

Vorig artikelOnderhoud aan Stadsbrug en Biesterbrug
Volgend artikelInbreker op heterdaad betrapt