28 december 1952: Café De Borgie 30 jaar

Café de Borgie 30 jaar Foto particulier

Café De Borgie aan de Beekstraat bestaat op 28 december 1952 dertig jaar. Reden voor een feest voor eigenaar Willem de Borgie en zijn vrouw Anna, bij de gasten welhaast beter bekend als ‘Mam de Borgie’.

Naast het echtpaar werken ook de kinderen vaak mee. Zoon Lei de Borgie is dan al de bekendste uit het gezin. De amateurcabaretier is op en voor de planken en natuurlijk in de zaak van zijn ouders de vriendelijkheid zelve.

Later wordt Lei de Borgie raadslid, wethouder en op een gegeven moment mag hij zich loco- burgemeester van Weert noemen. Café De Borgie is jarenlang een drukbezocht trefpunt voor jong en oud. Vanwege de stadsvernieuwing moet het cafépand aan de Beekstraat wijken voor het nieuwe gemeentehuis van Weert.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelChihuahua Dee is weer terecht
Volgend artikelSuper toffe middag voor MEOS