NOS journaal maakte opnames in de Paterskerk

WEERT – Op zaterdagavond werd voor het 557ste jaar een nachtmis bij de minderbroeders franciscanen in Weert voorgedragen. Van slechts 13 van de 57 middeleeuwse kloosters in Nederland is de kerk bewaard. Acht kerken worden nog voor de eredienst gebruikt, waarvan de Paterskerk in Weert de enige middeleeuwse kerk is die door de oorspronkelijke orde, de Franciscanen gebruikt wordt.

Dat was voor de NOS aanleiding om de sfeer in Weert vast te leggen. Een cameraploeg van het NOS Journaal was zondagavond in Weert om een sfeerimpressie te maken voor het journaal van 20.00 uur en van 22.00 uur. Ruim 500 mensen bezochten de nachtmis in de paterskerk in Weert. Daarmee is het maximum ook bereikt. De mis werd opgeluisterd door zangkoor Creatura.

Video via NOS.nl journaal van 20.00 uur in Paterskerk op 5m00s
https://nos.nl/uitzending/30070-nos-journaal.html

Video via NOS.nl journaal van 22.00 uur in Paterskerk op 2m49s
https://nos.nl/uitzending/30071-nos-journaal.html

Een impressie van het voorprogramma van Creatura in de paterskerk:

Vorig artikelNieuwjaarsreceptie en uitreiking Gemeentecomplimenten
Volgend artikelChihuahua Dee is weer terecht