Wandel het jaar uit in de Groote Peel

OSPELDIJK – Wie zich in alle rust wil voorbereiden op Oudejaarsavond kan op zondag 31 december meedoen met een extra lange wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De Oudejaarswandeling start om 11.00 uur, is ongeveer 12 kilometer lang en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer.

Met peelneutje, soep en broodjes

Onderweg wordt een peelneutje geschonken en na afloop weer lekker warm worden met een kop soep en broodjes bakken bij de vuurkorf. Het start- en eindpunt is het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Halverwege de excursie komt de fles met Peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop van de wandeling, dat is zo rond 14.30 uur, brandt de vuurkorf en kan je genieten van een kop snert.

Deelname aan de Oudejaarswandeling kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief Peelneut (voor de volwassenen) en soep na afloop. Opgave is gewenst via www.staatsbosbeheer.nl/depelen Let op: De paden in De Groote Peel zijn soms modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Denk ook aan een lunchpakket en warm drinken voor onderweg!

Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie. Vanaf februari is er een folder beschikbaar.

Het Buitencentrum is tijdens de Kerstvakantie op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is Buitencentrum De Pelen gesloten.

Vorig artikel26 december 1996: Hof van Eden
Volgend artikelDiscozwemmen