‘Verplaats boog boven ingang voormalig kazerne naar KMS in Ermelo’

WEERT/ERMELO – Als het aan Dennis Rijsenbrij ligt, verhuist de karakteristieke boog boven de voorpoort van de voormalige kazerne in Weert naar de KMS in Ermelo. De onderofficier van de Koninklijke Landmacht heeft een brief aan de gemeenteraad van Weert geschreven met de vraag of dat mogelijk is.

Rijsenbrij heeft zijn opleiding genoten op de KMS (Koninklijke Militaire School) in Weert. ‘Net als vele andere onderofficieren heb ik met pijn in mijn hart moeten aanschouwen dat wegens bezuinigingen de Van Horne Kazerne als zodanig werd gesloten’, zegt de onderofficier. Hij benadrukt dat hij zijn verzoek doet op persoonlijke titel.

Verplaatsing
Sinds twee jaar is hij instructeur aan de KMS in Ermelo. Hij vindt het opvallend dat er op de huidige KMS in Ermelo nog maar weinig herinnert aan ‘onze’ kazerne in Weert. ‘Het is jammer dat de nieuwe generatie niets mee krijgt van het verleden van de KMS in Weert, terwijl er nog best veel roerende zaken overgezet zouden kunnen worden. Ik doel dan met name op de karakteristieke boog boven de voorpoort.’

Volgens Rijsenbrij zijn er diverse plaatsen op de kazerne in Ermelo waar de boog tot zo’n recht zou komen. Hij vraagt de leden van de gemeenteraad van Weert of het mogelijk is de boog op korte termijn te demonteren en over te brengen naar Ermelo.

Horne Quartier
Vooruitlopend op een antwoord van de gemeenteraadsleden is het maar zeer de vraag of het überhaupt mogelijk is aangezien de Van Horne Kazerne een Rijksmonument is. Bovendien is niet de gemeente maar Stichting Horne Quartier eigenaar van de Van Horne Kazerne.

Vorig artikel22 december 1914: Op het net
Volgend artikelGeen deelname van PVV aan verkiezingen in de Midden-Limburgse gemeenten