Weerter Maria beeld moet Tweede Kamer laten ‘bezinnen’

WEERT | DEN HAAG – In de gebedsruimte van de CDA-fractie in de Tweede Kamer is woensdagmiddag een Mariabeeld geplaatst. Het Maria beeld komt oorspronkelijk uit de kapel van de zusters Ursulinen uit Weert.

Het Maria beeld stond de afgelopen jaren in de Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk in Weert, die aan de eredienst is onttrokken. Afgelopen voorjaar ontmoette CDA-Kamerlid Martijn van Helvert ondernemer Thijs Hendrix, in Rome.

De familie Hendrix is eigenaar van  de voormalige kerk die omgedoopt werd tot Fatima Huis. Daar ontstond het idee het Mariabeeld over te brengen naar het Kamergebouw. ‘We hebben het in bruikleen’, verduidelijkt Van Helvert, want net als Hendrix hoopt hij dat de kerk in Weert ooit weer gebruikt gaat worden voor de mis.

Het Mariabeeld is 1,35 meter hoog, en staat op een sokkel van een halve meter. Hulpbisschop Everard de Jong van Roermond (rechts) heeft woensdagmiddag zowel het Mariabeeld als de gebedsruimte gezegend, bij een plechtigheid waarin ook werd gebeden, gepreekt en uit de Bijbel gelezen. ‘Voor ieder die daar behoefte aan heeft in het jachtige bestaan van de Kamer, is de gebedsruimte een plek om zich te bezinnen’, zei Van Helvert. Het Mariabeeld werd woensdag onder begeleiding van schutters – mannen die vanouds de stad of het dorp beschermen – overgebracht naar Den Haag. Volgens het CDA-Kamerlid is het een ‘bescheiden’ Mariabeeld; toestemming aan zijn protestantse collega’s heeft hij niet gevraagd.

De voormalige kapel van de zusters Ursulinen in 1929. In de kapel is tegenwoordig een filiaal van Blokker (Langstraat) gevestigd
Vorig artikelJubileum in Ospel
Volgend artikelSyrisch onderduikgezin krijgt verblijfsvergunning