Eerste schaap over de dam met glasvezel in buitengebied Cranendonck

CRANENDONCK – Afgelopen donderdag 14 december is het glasvezelbedrijf Mabib tijdens een informatiebijeenkomst voor inwoners gestart met een campagne om te komen tot de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Wethouder Jan van Tulden gaf namens de gemeente Cranendonck in zijn openingswoord het belang aan van een goede internetverbinding in het buitengebied. “Voor bedrijven in het buitengebied is deze voorziening tegenwoordig bijna onmisbaar. Ook voor ouderen die graag in hun eigen woning oud willen worden, is voor het inzetten van domotica (elektronische hulpmiddelen) een goede internetverbinding noodzakelijk.” En tenslotte behoudt volgens de wethouder de investering  zijn waarde bij een mogelijke verkoop van het huis.

Eerste schaap over dam
Inmiddels zijn de eerste panden in het buitengebied al aangemeld om zich aan te laten sluiten op glasvezel. Het gat om gemeentelijke gebouwen als het kasteeltje Cranendonck, de proefboerderij, de Rakerstraat, oude gemeentehuis en de oude badmeesterswoning in de Baronie van Cranendonck te Soerendonk.

Vorig artikel21 december 1968: Raoul de Leeuw geboren
Volgend artikelLichtjes op Oorlogsgraven Nederweert War Cemetery