Belgische wegen nog slechter dan in Namibië en Rwanda

Foto: Google Maps.

REGIO – Als bewoners uit de grensregio komen we regelmatig in België. Dat het Belgische wegennet niet het beste van de wereld is, was dan ook al lang bekend. Maar nu blijkt dat in landen als Namibië en Rwanda de wegen er zelfs beter aan toe zijn.

Dat concludeert het Wereld Economische Forum (WEF) in een rapport. Het World Competitiveness Report kijkt naar hoe competitief een land is op economisch vlak. Daarvoor worden allerlei factoren onderzocht, waaronder de kwaliteit van het wegennet.

46e plek
Het WEF beoordeelt de kwaliteit van de Belgische wegen met een 4,5 op 7. Daarmee staan onze zuiderburen op de 46e plek van de in totaal 137 landen. Marokko (43), Rwanda (32) en Namibië (31) scoren beduidend beter. Nederland is terug te vinden op de vijfde plek met een score van 6,1.

Worden de wegen in België in de toekomst dan beter? Nee, volgens het rapport dreigt het wegennet van de Belgen nog slechter te worden.

Vorig artikelLichtjes op Oorlogsgraven Nederweert War Cemetery
Volgend artikelJubileum in Ospel