Stagedag Seán Loney uit Nederweert in de Tweede Kamer

Seán Loney en René Peeters

NEDERWEERT | DEN HAAG –  Seán Loney (18) HAVO TTO eindexamenkandidaat van de Philips van Horne werd na zijn deelname aan de Nationale MEP conferentie in Den Haag gevraagd of hij een dag wilde meelopen bij het CDA in de Tweede Kamer in Den Haag.

Op 14 december was het dan zover, Seán Loney werd gekoppeld aan René Peeters (1975), voormalig wethouder in Oss en nummer 3 op de lijst van de CDA de afgelopen verkiezingen. Hij is binnen de CDA woordvoerder op de volgende terreinen: SZW (Schulden- en armoedebeleid, participatiewet, kinderopvang, arbeidsmarktdiscriminatie), Jeugdzorg (jeugdreclassering, -bescherming)

De dag bestond vooral uit gesprekken met belangengroepen/lobbyisten. Vooral over het schuld- en armoedebeleid werd veelvuldig stilgestaan tijdens deze sessies. Verder ging men op bezoek bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar Peeters op een technische briefing moest bij staatssecretaris Blokhuis. Verder door de dag kwamen er ook met regelmaat journalisten voorbij om vragen te stellen aan René Peeters, vooral over de aanstelling van Lilian Marijnissen. Uiteindelijk werd de dag afgesloten bij het ledenrestaurant van de 2e kamer met een mooi diner.

Al met al was het een zeer leerzame ervaring, Seán Loney kreeg inzicht hoe het dagelijks leven van een parlementariër in elkaar zit. Wellicht dat we in de toekomst nog meer van hem gaan horen!

Vorig artikelKledingmerk Masita uit Echt verlengt partnerschap met MVV
Volgend artikelKamermeerderheid voor verbreding A2 Weert-Eindhoven