Fotocollectie in museum Techniek met een Ziel

OSPEL/NEERKANT – Jan Meeuws laat een gedeelte van zijn collectie zien. De foto’s hebben dan ook, net zoals het museum, iets met techniek en het verleden te maken.

Jan  (1951) uit Ospel begon in 1971 tijdens zijn militaire dienstplicht met fotografie en kocht daar ook zijn eerste camera. Vanaf die tijd werd fotograferen zijn passie. Na zijn diensttijd kocht hij samen met zijn oudste broer een complete doka-uitrusting om thuis verder te kunnen gaan met zijn hobby.

Midden jaren 70 is hij lid geworden van de DAF-Fotoclub en sinds 2011 is hij ook lid van de NFC Nederweerter Fotoclub. Elk jaar presenteert hij met de overige leden van beide clubs een expositie. In het museum laat Jan een gedeelte van zijn collectie zien. De foto’s hebben dan ook, net zoals het museum, iets met techniek en het verleden te maken.

Eén van deze thema’s is: “De mens” met zijn gezichtsuitdrukkingen bij het zien van de fotograaf. De foto’s (voornamelijk portretten) zijn gemaakt tijdens het jaarlijkse “Festeynder” en het “Eynder Winterfestijn” in Nederweert-Eind met behulp van diverse technieken

Entree

Gratis tijdens de openingstijden van het museum Techniek met ‘n Ziel of op de andere dagen op afspraak (zie de website).

Vanaf Vrijdag 15 december 2017 tot en met Woensdag 31 januari 2018

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30
Dorpsstraat 23
5758 AM Neerkant
Vorig artikelVoorlopige line-up Moulin Blues 2018
Volgend artikel21 december 1968: Raoul de Leeuw geboren