Dementievriendelijk Roermond genomineerd voor ‘Vorsorgepreis’

ROERMOND – Dementievriendelijk Roermond is één van de drie genomineerde Europese projecten voor de zogenaamde Vorsorgepreis 2018. Op zondag 14 januari 2018 vindt de prijsuitreiking plaats in Grafenegg (Oostenrijk).

“Wat ben ik trots dat Roermond ook in Europees verband erkenning krijgt. Een opsteker voor alle inwoners en organisaties die betrokken zijn bij Dementievriendelijk Roermond”, aldus wethouder Marianne Smitsmans.

Europese projecten
De Vorsorgepreis ofwel de preventieprijs is ingesteld door de minister van Binnenlandse Zaken van Oostenrijk. Deze prijs stimuleert bewustwording op het gebied van gezondheidspreventie en landelijke en Europese uitwisseling van ideeën.

Smitsmans vervolgt: “We hoorden van deze prijs en we hebben onze aanpak voor Dementievriendelijk Roermond ingediend. Deze gelegenheid grijpen wij graag aan om  informatie en ideeën uit te wisselen met andere organisaties die actief zijn op het gebied van gezondheidspreventie.” Een delegatie uit Roermond zal op uitnodiging van Oostenrijk aanwezig zijn bij de prijsuitreiking in januari.

Vorig artikelVeel interesse voor lotingsavond nieuwe stembureauleden
Volgend artikelVerkoop kerststukjes en Doospelse baksteinkes groot succes