Opening in zaak Ospelse meervalkweker tegen de overheid

OSPEL/DEN HAAG  – Via www.ed.nl- Voor het eerst sinds jaren gaat de overheid mogelijk in gesprek met enkele viskwekers in Limburg en Brabant over schadevergoeding. Dit is te lezen op www.ed.nl.

Coen Coumans was meervalkweker in Ospel, dorp in de Peel net over de Limburgse grens. Al tien jaar voert hij met enkele andere (voormalige) viskwekers een strijd tegen de overheid. Maandag, tijdens een civiele zaak in Den Haag, boekte Coumans toch een kleine overwinning in een kwestie die hem als ondernemer  in het vorige decennium de kop kostte.

Bloeiende bedrijf
De meervalkwekers zagen destijds hun bloeiende bedrijf in enkele jaren ineenstorten. De aanzet daartoe werd gegeven in 2002. De Helmondse ondernemer Jan van Rijsingen  wist voor miljoenen subsidies te krijgen voor de kweek van Tilapia in de Peel. Dat moest hét alternatief zijn voor de intensieve veehouderij. Maar zijn grootse plannen mislukten. Van Rijsingen stapte over op een andere vissoort , de Claresse. Een rechtbank oordeelde later dat dit een meervalsoort is die niet in de gesubsidieerde Tilapia-kwekerij thuishoort. Voor kwekers als Coumans is het dan al te laat.

Lees verder bij de bron via deze link >>  

www.ed.nl

Vorig artikelWijnactie MEOS weer een groot succes
Volgend artikelVoortvarend vervolg Park Leudal-Oost