NS presteert goed in Europees opzicht

REGIO – Berichten over minder intercity’s, chaos op het station en gestrande reizigers; ze verschijnen met de regelmaat van de klok ook op deze website. Al wordt er veel geklaagd over treinen die vertraging hebben, het blijkt dat de NS goed scoort ten opzichte van andere Europese landen.

Dit blijkt uit de Internationale Benchmark die NS en Prorail hebben laten uitvoeren op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Storingen
In dit onderzoek zijn over de periode van 2011-2015 de prestaties op het Nederlandse spoor vergeleken met zeven andere vervoerders uit België, Denemarken, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Wat blijkt: treinen in Nederland rijden vaker op tijd en zijn veelal nieuwer dan in andere Europese landen. Wel betalen we een stuk meer dan onze verschillende buurlanden. De prijs voor een treinkaartje ligt namelijk hoger dan in drie vergelijkbare landen om ons heen.

Vorig artikelGemeentes werken samen op het gebied van Jeugdhulp.
Volgend artikelVoor het 557ste jaar een nachtmis bij de franciscanen