Niets …… of toch iets hebben met de kerk ?

OSPEL – In de donkere dagen vóór Kerstmis straalt het uurwerk van de Ospelse parochiekerk weer de juiste tijd uit. Wijzers en wijzerplaten zijn teruggeplaatst, de verlichting is aangesloten en de klokken “slaan” hun tijd weer rond over het dorp. Voor veel parochianen prettig om te ervaren.

Same sterk vör oos Kerk

Ook als je weinig of niets met “de kerk” hebt. Zoals de mevrouw die zei : “Ik vind het fijn om wanneer ik van mijn werk kom op de kerkklok te kunnen zien hoe laat ik thuis kom of als ik ’s avonds een wandeling maak”. Een heel praktisch nut dus. Zo kan ook het angelusklokje, dat de morgen, middag en avond aankondigt, en de uur- en halfuurslag voor menigeen als prettig worden ervaren. En de aankondiging van kerkdiensten met klokgelui is voor menigeen een signaal om even bij stil te staan.

De noodzakelijke restauratie van dit Rijks- en Ospels monument draagt dus bij aan het behouden van deze voorzieningen, die vrijwel iedereen bijna dagelijks van dienst zijn : iedereen heeft dus toch wel iets met de (parochie)kerk ! Misschien een goede reden om alsnog een steentje bij te dragen als u nog aarzelde.

Heel begrijpelijk dat de restauratie breed gewaardeerd wordt door de inwoners en dat de acties van het Restauratiecomité zoveel bijval en steun ontvangen. Het Doospels bak-steinke van bakkerij Kessels viel helemaal in de smaak ! Dank aan Kerstmarkt Ospeldijk en Thomashuis en Coop Phicoop voor hun spontane medewerking.

Een baksteen adopteren blijft nog mogelijk door € 15,- of een veelvoud van dit bedrag, te storten op banknummer NL63 RABO 0319 4215 70 ten name van Samen sterk voor onze kerk.

Het Restauratie Comité.
jg

Vorig artikelWie heeft deze hond gezien?
Volgend artikelWijnactie MEOS weer een groot succes