Wim van Vorstenbos bekroond met 9e Dan Jiu-Jitsu

WEERT – Afgelopen zaterdag heeft de budo docent Wim van Vorstenbos (1937), in Wijk bij Duurstede, uit handen van de voorzitter van de judo bond Nederland, de bijzondere promotie tot 9e Dan Jiu-Jitsu ontvangen.

Deze promotie ontvangt Van Vorstenbos omdat hij als voorzitter van de Nationale Garden Commissie het Jiu-Jitsu in Nederland heeft omgevormd van een statisch gebeuren naar een algemene verdedigings- en wedstrijd vorm. Hierin zijn de drie basisvormen van het budo verwerkt, namelijk worpen uit de judo, stoten en trappen uit het karate en klem technieken uit het Aikido. Wim is tevens 25 jaar docent geweest aan de leraren opleiding van de Judo Bond Nederland.

Door deze promotie is Wim een van de meest gegradueerde budoka’s van Nederland. Hij heeft nu namelijk 9e dan Jiu-Jitsu, 7e dan Judo en 2e dan karate. Wim geeft nog steeds bijna dagelijks judo, Jiu-Jitsu en Yoga les bij Life Style Vitae leefstijlclub.

Vorig artikelEerste elft namen voor Bospop 2018 bekend
Volgend artikelTwee kerstconcerten door zangvereniging St.Caecilia