Park Leudal-Oost gaat door!

LEUDAL – Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Leudal 12 december 2017, bleek dat alle politieke partijen achter Open Club Park Leudal-Oost staan: een sportieve en maatschappelijke ontmoetingsplek. De (financiële) impact van het uiteindelijk genomen raadsbesluit kunnen we nog niet volledig overzien.

Tegelijkertijd horen en voelen we de gemixte gevoelens:  ’Tevreden.’ ‘Blij’. ‘Geen jubelstemming.’ Teleurstelling van geen nieuwe hal.’ Het gevoel van ‘een halfslachtig amendement’. ‘Alleen maar verliezers.’ ‘Dit is niet de uitkomst waarop we gehoopt hadden’. ‘Een goed doordacht burgerinitiatief’. ‘Trots’. ‘Het gaat om vertrouwen’. ‘Hoe gaan we aantonen wat juist de kracht van het plan is?’ Probeer het enthousiasme en de kracht in en voor jullie gemeenschap vol te houden.’ Ál die reacties kunnen we plaatsen!

Ons plan was een cadeautje met een strik eromheen. De raad heeft het niet uitgepakt. Tegelijkertijd zijn we blij dat Leudal, politiek zover gedraaid is. Het college van B en W wilde er namelijk helemaal mee stoppen. Aan ons nu de taak om te beginnen en te laten zien dat ons plan een succes wordt en daar ook een vernieuwde hal bij hoort.

We laten er geen gras over groeien! Nu er een besluit is genomen door de raad willen we graag snel aan de slag met de uitvoering. Er zijn vanuit onze kant nogal wat vragen omtrent de inhoud van dit raadsbesluit. We hebben de Gemeente Leudal de ochtend na de raadsvergaderd al benaderd voor een afspraak voor een meer inhoudelijke toelichting. Op naar de volgende stap.

Graag bedanken we bedanken alle vrijwilligers, ambtenaren, bestuur en raadsleden die de afgelopen jaren zo hard gewerkt hebben aan de realisatie van de plannen. Dankjewel ook voor de geweldige opkomst van zo’n 200 sympathisanten tijdens de raadsvergadering, de vele appjes, Facebook-berichtjes en meer. We vertrouwen erop dat we samen iets geweldigs kunnen gaan neerzetten.

 Meer weten over Park Leudal-Oost  Kijk dan op www.parkleudaloost.nl, Facebook of twitter @parkleudaloost

Vorig artikelBlues Caravan komt naar Ospel
Volgend artikelBurgemeester Heijmans opent fair trade shop