Leudal uit felle kritiek op samenwerkingsverband SML

LEUDAL – Leudal vindt dat het samenwerkingsverband van Midden-Limburgse gemeenten SML niet goed functioneert. Het is volgens de gemeente te veel een praatclubje van bestuurders. Bovendien ontbreken concrete projecten en is er geen gezamenlijk gevoel van urgentie voor wat belangrijk is in de regio.

De kritiek van de gemeente Leudal op SML dat sinds 2015 bestaat, is niet mals. In een brief aan de raad die ook naar de regiogemeenten is gestuurd, laten B en W van Leudal weinig heel van de huidige manier van samenwerken.

Investeringsagenda
In Dagblad de Limburg zegt burgemeester Arno Verhoeven dat hij blij is het de investeringsagenda die onlangs is gepresenteerd is door SML. Daarin staat waar het op diverse beleidsterreinen naartoe moet met Midden-Limburg. Daarmee hebben ook B en W van Leudal ingestemd. De kritiek is met name gericht op de organisatie. Verhoeven vindt het netwerkverband te vrijblijvend en pleit voor een constructie met een bestuur van burgemeesters en/of wethouders dat knopen door kan hakken.

Discussies gaande
Rianne Donders, burgemeester van Roermond en voorzitter van SML laat weten dat er ‘wel een discussie gaande is of we nog in de juiste structuur werken’. Binnen die discussie is het voorstel van Leudal voor een nieuwe constructie geen onderwerp.

Vorig artikelChinese kindermiddag ‘Ni Hao’ 24 januari bij Bibliocenter Weert
Volgend artikelInformatieavond over glasvezel in buitengebied Cranendonck