Chinaweek Bibliocenter docufilm De keuze van mijn vader 27 januari bibliotheek Weert

WEERT – Zaterdagmiddag 27 januari is bij Bibliocenter Weert het ontroerende en persoonlijke verhaal van de vader van de regisseuse Yan Ting Yuen te zien in de documentaire De keuze van mijn vader. Veertig jaar had hij in Maastricht een restaurant. Bij het ontrafelen van zijn verhaal wordt duidelijk, dat zijn kleine geschiedenis verbonden is met de grote geschiedenis van China. De hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de uittocht naar het Westen in de jaren zeventig hebben hun effect op zijn leven. De film van 79 minuten is om 14.00 uur te zien bij de bibliotheek Weert, Wilhelminasingel 250. Toegang € 2,50. Aanmelden op de website www.bibliocenter.nl

In de documentaire verweeft de maakster haar familiegeschiedenis met die van de Chinese migratie. Het is zowel een persoonlijke ontdekkingstocht als een film die de samenhang tussen grote en kleine slingerbewegingen van de geschiedenis laat zien. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Is het beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er te kiezen? Wie of wat bepaalt uiteindelijk de keuzes in je leven?

 

Chinaweek Made in China
Van 22 tot en met 27 januari is het Chinaweek bij Bibliocenter in Weert. Met een lezing over de economische ontwikkeling en de sociaalmaatschappelijke uitdagingen ​van het moderne China op 25 januari, een display en keuzelijst met boektitels en films, een tentoonstelling en een Chinese kindermiddag op 24 januari met een Chinees voorleesverhaal, voorleesbingo en knutselen. Voor het programma kijk je op www.bibliocenter.nl

Vorig artikelZevende verdachte aangehouden inzake verijdelde ontsnapping Benaouf A
Volgend artikelChinese kindermiddag ‘Ni Hao’ 24 januari bij Bibliocenter Weert