Partij voor Weert stuurt brief naar koningspaar over ‘waanzin’ rondom partijlogo

WEERT – Ten einde raad heeft Theo Smolenaers koning Willem Alexander en koningin Maxima om hulp gevraagd. De partijleider van de Partij voor Weert is in een juridisch geschil verwikkeld met de gemeente Weert over het partijlogo. Volgens het gemeentebestuur lijkt het logo te veel op het wapen van de gemeente.

Volgens Dagblad de Limburger bepaalde de rechter eerder dat ze nog maar eens moesten proberen er samen uit te komen. Maar de nieuwe aanpassing die Partij voor Weert deed, was niet voldoende voor het gemeentebestuur. Binnenkort gaan de partijen daarom weer naar de rechter. Smolenaers heeft inmiddels al duizenden euro’s aan advocaatkosten betaald, waardoor zijn winkel in gevaar dreigt te komen, zo stelt hij.

Eind waanzin
‘Indien ik de rechtszaak verlies, kan ik ook mijn winkel verliezen en daardoor mijn inkomen’, schrijft hij. ‘Geachte Majesteiten, beste koning Willem Alexander en koningin Maxima, mag ik u nederig vragen aan deze waanzin een eind te maken? U bent mijn hoop in deze moeilijke tijd.’

Ministerie van Binnenlandse Zaken
De brief van Theo Smolenaers is inmiddels ontvangen. ‘Uw bericht is ter behandeling doorgestuurd door het Kabinet van de Koning naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.’

Vorig artikelAlles in één gezondheidscentrum in nieuw wijkwinkelcentrum Leuken (Weert) trekt eerste huurder
Volgend artikelBedrijfsbezoek aan HEMA Budel